Laatste nieuws:

Reisverslag Mw. Marcus - Zweden

 
 

met vriendelijke dank aan Agnes Stekelenburg voor dit mooie reisverslag.

copyright van deze foto's ligt natuurlijk bij Agnes Stekelenburg ( © 2018 A. Stekelenburg)
en mogen alleen met toestemming worden gebruikt.
 

Zuid Engeland 30 augustus t/m 3 september 2018

 
“Een reisje met Lisette Leblanc is vast ook wel iets voor jou” zei mijn vriendin Ien. Zelf was zij al diverse malen met Lisette op reis geweest. Zuidwest Engeland stond op de planning als eerstvolgende reis.
 
St Ives, Penzance, voormalige kunstkolonies, stonden op mijn to-see-lijstje. Ik hoefde daarom niet lang na te denken over de vraag of ik mee zou gaan of niet.
 

 
Zo stond ik op 30 augustus in alle vroegte op Schiphol om in te checken voor de vlucht naar Bristol, ons vertrekpunt voor een rondje Zuidwest Engeland. Op Schiphol merkte ik dat een aantal deelnemers elkaar al eens eerder op een reis hadden ontmoet. Reizen met Lisette werkt blijkbaar verslavend!
 
Om mijn verslag niet al te lang te maken meteen maar mijn conclusie. Ik heb genoten van cultuur, natuur en de aardige en geďnteresseerde mensen die Lisette om zich heen heeft verzameld. Zij heeft ons prachtige dingen laten zien, ook op plekken waar je als “gewone” toerist niet zomaar komt.
 

 
Als voorbeeld noem ik een oud atelier waar tegenwoordig een jonge kunstenares werkt omringd door twee lieve poezen, ooit in dienst genomen om rat en muis in het atelier te verschalken.
 

 
Voldaan van alle indrukken en niet te vergeten het mooie weer, vertrokken wij op 3 september van Southampton weer richting Schiphol.
 
Of een reisje met Lisette ook iets voor mij is? Hierop is mijn antwoord volmondig ja. Volgend jaar mei hoop ik met haar naar Frankrijk te gaan om de wereld van de impressionisten beter te leren kennen.
 

Agnes Stekelenburg

 

 
 
 

 privacy statement   |    disclaimer   |   contact   |   sitemap